- "חתולים שחורים מביאים מזל רע". זו אמונה תפלה שלא מתפקידי להפריכה או לאששה, אך לצערי היא גורמת לכך שחתולים וכלבים (!) שחורים ננטשים יותר וגם יותר קשה למסרם לאימוץ…
- "חתולה וכלבה צריכות להמליט לפחות פעם אחת כדי להיות בריאות יותר". לא נכון! היום הוכח מעל כל ספק שעיקור לפני הייחום הראשון (בגיל 6 חודשים) מפחית את הסיכוי לגידולי עטין לאפס, ואת הסיכוי ללקות בדלקת רחם לאפס. כלבות וחתולות שמתייחמות חשופות יותר לחלות בגידולי עטין, דלקת רחם קטלנית, סכרת ועוד, כאשר כל ייחום שחולף מעלה את הסיכוי לאחת ממחלות אלה.
- "סירוס של כלב/חתול זכר יעשו אותו חסר חיים". לא נכון! לסירוס ייתרונות התנהגותיים ובריאותיים חשובים כמו מניעת סימון בשתן מרוכז את הבית על ידי חתולים, מניעת מריבות ופציעות עם זכרים אחרים אצל כלבים וחתולים כאחד ומניעת מחלות של הערמונית בגיל מבוגר. באופן עקרוני הסירוס משפיע רק על ההתנהגויות שתלויות בהורמוני מין והן – המשיכה לנקבות מיוחמות, אגרסיביות לזכרים אחרים ומוטיבציה לשוטט. לסירוס חיסרון אחד והוא הנטיה לעלייה במשקל בתקופה שלאחריו. זכרים שמשמינים מאוד יכולים להיות פחות פעילים ומכאן נובעת האמונה הטפלה. לכן, ניתן למנוע זאת על ידי משטר תזונתי נכון ושמירה על פעילות גופנית.
- "שוקולד עושה לכלבים תולעים". לא נכון. שוקולד לא גורם לתולעים, אך השוקולד מכיל חומר רעיל במיוחד לכלבים ולחתולים. ככל שהשוקולד יוקרתי יותר, כן הסבירות שחומר רעיל זה ימצא בכמויות גדולות יותר, עולה. כלב שאכל בשוגג כמויות גדולות של שוקולד, יש להובילו בדחיפות לווטרינר. החשש שחתול יאכל שוקולד הינו קטן כיוון שחתולים אינם חשים בטעם מתוק ולכן לא נמשכים אליו.
- "אל תתן לחתול לשמור על החלב". נכון, חתולים מאוד אוהבים חלב אך החלב עלול לגרום לרבים מהם לשלשול ולכן אינו מומלץ במיוחד.
- "כלבים מאוד אוהבים לאכול עצמות". נכון, אבל עצמות עוף נוטות להישבר תוך כדי יצירת זיזים וחודים, מה שעלול לגרום לסתימות וקרעים בדרכי העיכול. גם אם כלבכם אכל כבר פעמים רבות עצמות עוף, ודבר לא קרה, אין הדבר מבטיח שזה לא יקרה בעתיד מאחר והסיכוי לנזקים מעצמות עוף עולה עם הגיל.
- "כלבים אוכלים דשא כי חסרים להם סיבים תזונתיים". לא ידוע מדוע כלבים אוהבים דשא, לעיתים גורם להקאה ואינו מזיק באופן כללי.
- "אכילת בצל ושום מפחיתה נגיעות בפרעושים". לא רק שלא קיימות הוכחות לכך, שום ויותר מכך הבצל רעילים במיוחד לחתולים ולכלבים קטנים ועלולים לגרום למותם.
מאת:
ד"ר עידית גינטר
רופאה וטרינרית
כל הזכויות שמורות
|